top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatasja Vlassak

B&W Sparkle

Waar de vakantie allemaal niet goed voor is. Ik ben concrete stappen aan het maken en ik doe het niet alleen......

Afgelopen weken, tijdens mijn fotoshoots, ben ik met veel mensen in contact gekomen (tuurlijk wel op afstand in deze Coronatijden) en heb ik zo o.a. C leren kennen en haar vriend. Zij waren jonge ondernemers en daar heb ik respect voor. Zij wist me al het 1 en het ander te vertellen over het hebben van mijn eigen zaak en daar was ik echt mee geholpen. Wat ze vertelden, klonk mij goed in de oren.... ( maar nu thuis nog!) Ik heb een voucher gewonnen van Saaldigitaal om voor 100 euro een portfolio te maken. Ik heb deze portfolio gevuld met mijn foto's van de eerste shoots. Het resultaat ontroerde mijn man. Hij zei: 'Ik wist niet dat je zulke mooie foto's maakte!'. Daarmee begon het ook breder te landen. Het idee voor een eigen zaak. Ik kan dat niet alleen, als het niet gedragen wordt door mijn gezin.

We hebben een eerste boekhouder gesproken, wat zeer helpend was. De boekhouder bevestigde wat C mij eerder had verteld en wat voor mij eventueel de juiste zaak zou zijn. We hebben besproken wat mijn lasten sowieso per jaar zullen zijn en daarmee konden we de afweging maken of het de moeite waard was om de stap te maken. Ik moet me inschrijven bij de KBO, sociale verzekeringskas en een BTW nummer aanvragen. Wat wel lastig is, omdat ik in Nederland werk, maar in België woon, dat de aanvraag tot goedkeuring wel tot een half jaar kon duren. We hebben gevraagd of het dan zo was, dat ik nu nog niet kon beginnen, maar ik werd juist geadviseerd om nu te starten en dan tot november te kijken wat het brengt....De meeste kosten zullen per jaar gaan naar de boekhouder (en de belasting), maar deze heb ik wel heel hard nodig omdat ik de weg niet ken. Na dit gesprek is het hier thuis nog meer gaan landen en hebben we JAAAAAHHHHH gezegd! In principe heb ik geen grote risico's omdat ik geen nieuw pand hoef te kopen, ofzo. Ik zou straks onze bureel kunnen inrichten als kantoor. Daarmee zijn de kosten, als het niet slaagt, te overzien.

.. Van de week was het zover, R had gezegd dat we eerst zelf konden proberen om me in te schrijven bij de KBO, wat de boekhouder ook voor ons kon doen, maar waar natuurlijk kosten aan verbonden waren en als het niet zou lukken we het altijd nog door hun konden laten doen. Na wat mailtjes gestuurd te hebben voor uitleg, heb ik de site bezocht om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, K.B.O. en niet veel later was alles gebeurd... wel ging het me allemaal iets te snel... en sloeg de twijfel toe of ik het wel allemaal goed had gedaan. Heb dus maar even in de email bevestigd dat ik graag wil dat ze toch nog even contact met me opzoeken! Iedereen was weg en omdat er niemand thuis was, vond ik de rust om het in orde te maken. Toen alles verzonden was, kon ik niets anders dan huilen...... Ik heb binnenkort mijn eigen zaak! .........................

Als alles goed is ;-) Heb natuurlijk wel direct appjes gestuurd naar het thuisfront en kreeg lieve mailtjes en telefoontjes. Ook van papa en mama... die deze directeur in wording feliciteerden!


Liefs Tas
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page