top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatasja Vlassak

Bruiloft fotografie

Bijgewerkt op: 22 jun. 2023

....en dan heb ik er mijn 3 bruiloften opzitten en kijk ik er weer met een warm gevoel naar terug.

Bij het eerste bruidspaar ben ik gevraagd om op de avond foto's te maken, dit omdat ik nog geen ervaring had en natuurlijk wel te begrijpen. Ik vroeg de bruid wel of ik overdag ook ergens iets mocht fotograferen, op mijn kosten om ervaring op te doen. De bruid vroeg me of ik dan 's middags kon komen bij haar thuis, tijdens de lunch. Die dag kwam ik daar aan zonder zenuwen, want het was alleen ervaring opdoen en alles was meegenomen. Ik in mijn kloffie, niet in de gaten dat de dag gasten natuurlijk behoorlijk netjes (bruidsmeisjes) gekleed zijn. autsj....... Ik dacht... oké, voor de volgende bruiloft ga ik eerst shoppen en hoef ik niet meer in mijn spijkerbroek aan te komen. Ik was zelf blij met de foto's, ik heb alleen ook gemerkt dat je 's avonds niet tot in de treuren foto's kunt maken, want op een gegeven moment heb je alle mensen en hun poses er echt op staan. Goed is goed geweest.


Bij mijn 2e bruiloftsfotografie ben ik helemaal naar Heerlen afgereisd. Ik werd wel wat zenuwachtig. Misschien het meeste voor het onbekende. Ik kreeg netjes een draaiboek van te voren, wanneer en waar ik verwacht werd.

Toen ik voor de deur van de bruid stond voelde ik me ca va, overigens in een jurk, die weer veel te ver openviel in een split.... sh...t! Eenmaal binnen zag ik hoe relaxed C was. Ze zat buiten onder een overkapping en werd opgemaakt door een vriend. Er was rust, stilte en fijne muziek op de achtergrond. Toen ik mijn camera in mijn hand pakte, ben ik gaan fotograferen en dat zorgde ervoor dat ik ook helemaal rustig werd en ook ik aan de dag kon beginnen. (met een veiligheidsspeld in mijn jurk. De locatie was prachtig, buiten aan het water, echt zo'n idyllisch plaatje. Zo gaaf en fijn voor mij om te fotograferen, omdat dit daglicht was.

Na een lange dag ( ik voelde mijn beentjes wel op het einde van de dag) kreeg ik een omhelzing van de bruidegom, omdat hij het fijn vond dat ik er geweest was. ik was er door ontroerd. Dus moe en voldaan ben ik naar huis gereden.


Mijn 3e huwelijksshoot was twee weken later. D en ik hebben samen rondgereden voor een mooie locatie voor de foto's. Was een leuke morgen. We kwamen uiteindelijk uit, toevallig, bij het rijtuigenmuseum en dat was iets wat bij D paste. De locatie was stijlvol aangelegd. Na een telefoontje en een mail was het geregeld en was de locatie tot onze beschikking. D vroeg me of ik foto's wilde maken bij de ouders van J, van J die daar was. Het was leuk om mijn oud-collega te zien en te spreken, de vader van de bruidegom. Doordat ik daar was had ik een andere start dan de vorige keer en dus automatisch andere foto's. Ook de bruiloft van D en J was een heerlijke dag. Zo lief dat ik ook met hun mocht mee-eten. Ik vroeg aan de ober of ik ook foto's in de keuken mocht maken. D en J hadden nl allemaal kleine pannetjes op tafel met allerlei verschillende dingen erin. Het zag er zo mooi en lekker uit. Het werd geregeld voor mij. Op een gegeven moment kwam de ober naar me toe, hij zei: Loop eens met me mee, misschien heb ik iets voor je. Ik was natuurlijk allang nieuwsgierig geworden. Hij nam me mee naar het water waar lichtletters stonden. Of we deze wilde gebruiken voor de foto's.... natuurlijk! Later vertelde D dat je die letters normaal gesproken kon huren en er voor bij moest betalen. Dit was dan een leuke attentie. Het was een topdag. Ook mocht ik in het PSV stadion in een zaal komen waar 's avonds feest werd gevierd, voor sfeerfoto's. Een plek waar je normaal gesproken niet komt. Leuk!

De foto's bewerken is wel een dingetje heb ik gemerkt. Zoals je foto's maakt met een gevoel, zo bewerk je foto's ook met een gevoel. Dat kan per dag verschillen heb ik gemerkt.

Ik heb intussen ook al weer 2 nieuwe grote opdrachten binnen gekregen. Daar ben ik blij mee. Weer van iemand waarbij ik eerder foto's heb mogen maken ( zo leuk dat ze mij erbij heeft gevraagd, zeker omdat ze zelf ook bezig is om een bedrijf te laten groeien in de catering en ook een jaar bezig is) en van S die me vertelde dat ze me zo graag als fotograaf wilde hebben voor haar bruiloft, omdat ze mijn foto's zo mooi vond.... ohh (werd ik stil van).


Het fotograferen van dieren blijf ik ook nog steeds doen, er komt steeds iets op mijn pad. Veulentjes en de hond van D mocht ik opnieuw fotograferen. Haar hond is inmiddels bijna 12. In het begin voelde ik dat de foto er niet boenk op was. Na een koffiepauze ben ik verder gegaan en toen voelde het goed. De shoot duurde langer dan bedoeld was, maar met resultaat. Ik wilde ook echt dat zij een mooie blijvende herinnering aan haar honden heeft. (inmiddels had ze er een hond bij die ze uit de broodfok heeft gered) Die twee zijn zo belangrijk voor haar.

Vandaag mocht ik een shoot doen van Diesel, een grote zwarte lobbes. Ik hoorde dat ze mij hadden gevonden via een tante, die bij mij foto's had laten maken er er erg blij mee was. Top. Daarvan moet ik het hebben, mond op mond reclame. Ben trouwens ook nog aan het kijken of een bord in de tuin iets voor mij zou zijn, met mijn bedrijfsnaam en bestikkering op de auto. Een reclamebord in de tuin is wel duur, tenminste als ik doe wat ik in mijn hoofd heb... mmm.

Binnenkort komen C en E naar hier om te kijken wat voor fotoalbum ze willen van hun bruiloft. Dan wordt het de eerste keer dat ik officieel mensen heb in mijn eigen kantoor! Me happy!

Liefs Tas


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page