top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatasja Vlassak

Crazy.......

Zo rustig als het in januari was, zo mega druk is het nu. Het is gewoon crazy! Ik weet nu ook dat januari, februari en maart rustige periodes zijn en dat ik op dit moment voltijds bezig ben met mijn fotografie! Leuk en fijn, aan de andere kant merk ik ook dat het druk geeft omdat je doordat je intussen weg bent geweest op vakantie natuurlijk minder tijd hebt om de foto's te bewerken, maar dat je eigenlijk wel in dezelfde tijd als normaal de foto's wil afleveren... misschien moet ik dat ook niet willen.

Wat er de afgelopen periode is gebeurd.... Ik heb een gratis fotoshoot georganiseerd voor bruidsparen bij Alden Biezen. Een ontzettende mooie locatie, (een prachtig kasteel, die ik een paar weken daarvoor met papa en mama had bezocht en toen gelijk de mogelijkheden zag) en binnen 1 dag waren alle plekken (5) volgeboekt. Fijn zou je denken... waren het niet dat 3 koppels op het laatste moment toch maar weer hadden afgezegd. Zo balen. DE ANDERE KANT WAS DAT DE MENSEN DIE ER WEL WAREN MIJ EEN WARM HARTJE GAVEN. Zo kwam S met haar gezin en haar kleine zoon, zij had via N van mij gehoord en het leek haar wel leuk om samen de fotoshoot te doen. Het was geweldig en ook super leuk om met hun zoon te mogen werken, het leverde stoere en aandoenlijke foto's op. Ben er nog steeds trots op. Fijn ook de hulp van P, die er was om de mensen te ontvangen. Zo waren er ook S en J, zij waren een week getrouwd, kwamen helemaal van de zee af, speciaal om voor mij deze fotoshoot te doen en mij er mee vooruit te helpen. Toen dacht ik wow, wat een doorzettingsvermogen en planning om voor mij nu hier te staan. Dus ondanks dat ik maar 2 koppels heb mogen shooten, heb ik er samen met P een gezellige dag van gemaakt en hebben we die dag afgesloten met een lekker etentje in Hasselt. Ik heb beiden gezinnen gelukkig gemaakt met een een serie foto's, waarbij het laatste koppel aangaf blijer te zijn met mijn foto's als dat van de andere fotograaf tijdens hun dag.
Ik heb heel veel gezinnen, koppels en mensen met honden blij kunnen maken met een fotoshoot tussen de klaprozen. Ook weer heel fijn om te mogen doen en het is een unieke locatie. Het is iets wat ik er volgend jaar zeker ook weer in wil houden, maar misschien ook wel eerder moet plannen. Ik heb ook gemerkt dat een fotoshoot van 40 minuten echt wel lang genoeg is voor de meeste mensen en door elke ervaring leer ik weer steeds meer. Ik heb ook een nieuwe stijl van bewerken ontdekt en daar kwamen ook veel positieve reacties op.
Na wat kleine opdrachtjes en ene huwelijk van I en J, was het voordat ik op vakantie ging weer zover, er stonden 2 bruiloften gepland, 1 waarbij ik tijdens de ceremonie en de shoot op locatie mocht doen, bij de andere was ik heel de dag uitgenodigd. Ik wist wel weer gelijk waarom ik het leuk vond om te doen, dat blijft. Heel vermoeiend en toch kom je thuis en zit je boordevol energie. De volgende dag gingen we op vakantie, dus ik had (moest) alles los(ge)laten en ben eigenlijk bijna zo de auto ingestapt. We hebben het rustig gehouden op vakantie, zwemmen, stadjes bezoeken en naar de zee. Echt rust. Bij terugkomst lag het bewerken van de 2 fotoreportages nog op mij te wachten. We zijn speciaal teruggekomen omdat ik ook fotograaf mocht zijn op het huwelijk van M en B dat weekend. Het fotograferen van het huwelijk van deze 2 mannen was echt iets wat ik heel graag wilde doen en daarom hebben we de vakantie met zijn allen om deze bruiloften heen gebouwd. M en B ontvingen mij hartelijk en ik voelde me echt overal bij betrokken, zo lief hoe ik op werd gevangen door deze 2 mannen. We hebben prachtige foto's gemaakt bij het kasteel van Geldrop en binnen bij het kasteel van Helmond, tenminste ik vind ze prachtig van diegene die ik al bewerkt heb en ik hoop dat ik ze binnenkort kan afleveren aan hun en dat zij ook blij zijn..
Intussen had ik ook op iets anders zitten broeden.. ik zag voorbij komen dat er een trouwbeurs werd georganiseerd, op een locatie waar ik al 2 x een huwelijk mocht fotograferen, n.l. bij het Acaciahof in Pelt. Van alle leveranciers, die te maken hebben met een huwelijk, staan er per branche maximaal maar 3 leveranciers. Ik dacht, dit zou mij wel eens kunnen helpen om dichtbij mogelijk koppels te vinden die op zoek zijn naar een fotograaf. Aan de andere kant, dacht ik ook, wie ben ik... om daar te gaan staan, tussen alle mensen met tonnen ervaring, ik als klein bedrijfje... maar het gevoel bleef dat het positief kan uitwerken voor mij. Het was wel een flinke investering, alleen al een ruimte te kunnen krijgen van 3 bij 3 m, want meer is mijn ruimte niet dat ik gehuurd heb. P en N hebben 1 oktober al vrij geroosterd in hun agenda, zij zullen mij die dag ondersteunen. Alleen dat vind ik al kei leuk, dat we dit ook samen als gezin doen. Ook R heeft me meegeholpen. Hij heeft al vaker stands op beurzen opgebouwd, dus samen hebben we gekeken van welk materiaal we dit gaan doen. We hebben samen een banner ontworpen en hoewel ik al een paar keer op verschillende sites had gekeken naar prijzen, kom je dan toch weer uit bij een duurdere site, omdat je daar veel meer mogelijkheden hebt om het helemaal naar wens te maken. Dit kostte me ook een aardig duitje. Ik heb de foto van de kleine stoere man gebruikt, van de fotoshoot bij Alden Biezen, alleen zag ik na de snelle levering dat er iets te veel blauw is gebruikt bij het afdrukken op de banner, waardoor de foto eigenlijk iets te donker is geworden helaas. Mijn geprul met uitpakken en in elkaar zetten heeft er al toe geleid dat de banner ook al beschadigd is omdat ik m per ongeluk liet dichtklappen en niet goed bevestigd had. Gelukkig kun je dat op afstand niet goed zien en valt het weg in het grindpad op de foto. Natuurlijk wel echt sh.t, omdat het echt een hele dure investering was.
Dan was de opdracht van de organisatie van de beurs dat ik iets zou stoppen in de goodiebag, iets tastbaars of via een kortingsbon, dus er moesten ook flyers gemaakt worden. Ook weer leuk om te ontwerpen, samen met nieuwe visitekaartjes, maar ook daar ging dus weer een gedeelte van mijn inkomsten heen. Dan nog foto's afdrukken om in de stand te zetten, wat kleine fotoboekjes en iets voor de afscherming. Vandaag heb ik daarvoor houten fruitkisten besteld, waarvan ik er een paar laat bedrukken met mijn logo, een paar met MR & MRS en een paar met Just Married, naast dat ze als afscheiding dienen van andere standhouders en als decoratie, zijn ze ook leuk om te verkopen en anders geef ik ze cadeau aan koppels die de komende tijd mij als fotograaf inhuren bij hun huwelijk. Ook weer een enorme investering, waar ik geen idee van heb hoe dat gaat uitpakken. Soms zou het zo fijn zijn om in de toekomst te kunnen kijken. Kwijt kom ik die fruitkisten wel, dat is het probleem niet, hopelijk levert het nog iets op. Sowieso hoop ik dat die dag nog iets oplevert en dat er verschillende a.s bruidsparen geïnteresseerd zijn om mij te boeken als fotograaf bij deze bijzondere dag. Anders is het echt een hele hele dure investering geweest en 1 malig..
Ik heb voor de vakantie ook helemaal zelf voor elkaar gekregen dat je via google mij kan vinden, ik sta op de kaart! Er is niemand die je verteld hoe je het moet doen en uiteindelijk heb ik via deze website voor elkaar gekregen om stap voor stap mijn zichtbaarheid te verbeteren. Dus als je nu fotograaf in Hamont-Achel intypt, plopt mijn bedrijf naar boven.... daar ben ik dan wel weer heel trots op. Ik heb het toch maar mooi voor elkaar gekregen. Het lukt allemaal wel, het kost alleen heel veel tijd.
Op vakantie zag ik ook dat het toch misschien al wel tijd was voor de nieuwe camera die ik graag wilde, om dat de condities nu wel gunstig waren. eigenlijk wilde ik eerst al mijn centen bij elkaar gespaard hebben, maar door de beurs werd dat nog een stukje lastiger. We besloten toch maar te gaan kijken. We zijn uren binnen geweest bij de fotozaak, we hebben geïnformeerd en uiteindelijk ben ik toch met heel wat accessoires, een nieuwe camera en een lens buiten gekomen en deze laatste was eigenlijk al helemaal niet de bedoeling. Wat wilde het verhaal nu, om mijn nieuwe camera te gebruiken met mijn 'oude' lenzen, heb ik een speciale tussenring nodig. Deze was niet verkrijgbaar en men wist ook niet hoe lang het zou duren voordat deze binnen kwam. Dus dan had ik een nieuwe body, die beter zou moeten zijn en kon ik m niet gebruiken.... dus dan ook maar een lens..... slik.....
Vervolgens heb ik weer een oproep geplaatst op Facebook waarbij ik opzoek was naar modellen om mijn toestel uit te testen en er weer vaardig mee te worden. Veel oude bekenden reageerde opnieuw en dat vond ik wel leuk en fijn. Dit x heb ik echt wel heel streng een keuze moeten maken, want zo blijkt ook ik heb het veel te druk en ik wist op dat moment echt niet of ik kleine bewegende honden goed kon vastleggen, ook niet of ik met deze camera op de grond wil liggen om de hondjes goed te kunnen fotograferen. Intussen ben ik de camera ook gewoon gaan gebruiken. Ik ben er super blij mee en vooral het resultaat is beter. De portfolioshoots zijn daarmee eigenlijk overbodig geworden, maar deze blijven wel gewoon staan.
Gisteren was ik op de bruiloft van K en R, ook weer een fantastische dag, weer een hele andere bruiloft, omdat R een uniform aanhad en het een militaire plechtigheid was ( ook weer heel gaaf, ook een hele mooie locatie) en morgen mag ik naar het huwelijk van M en H, dit stel weet zelf nog niet hellemaal hoe de dag gaat lopen, omdat anderen de bruiloft voor hun hebben geregeld. Dat zou ik heel moeilijk vinden, omdat ik heel graag de touwtjes in handen wil hebben... maar er zal vast goed voor hun gezorgd zijn. Knap van hun ook dat zij daar prima mee kunnen dealen. Ik kijk er naar uit.
De komende weken staan ook nog een paar bruiloften gepland, soms ben ik kort ingehuurd, maar meestal toch wel voor een hele dag......Ik ben onder de pannen de komende tijd.
Wat ik echt moet leren is dat ik alles meeneem na het fotograferen van een huwelijk, tot nu toe heb ik bij elke bruiloft wel iets laten liggen, dan baal ik zo van mezelf! Is een klein aandachtspuntje ;-) Maar al met al kan ik wel stellen:

Dus... dit is echt wel crazy!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page