top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatasja Vlassak

Sparkles everywhere

Bijgewerkt op: 22 jun. 2023


Na een rustige en verdrietige periode zou ik eind maart weer mijn eerste bruiloftshoot hebben. Helemaal in Tiel en al vorig jaar afgesproken. Het aanstaande bruidje was enthousiast over mijn foto's, vooral de kleine details die aandacht kregen, vond ze mooi. Af en toe was het lastig om contact te krijgen. Dus die week van te voren deed ik wat extra inkopen, een nieuwe sd kaart en een nieuw reflexiescherm. Mail gestuurd...geen respons. Naar de kapper, moest toch netjes voor de dag komen, etc... dus helemaal klaar voor. Betaling gebeurde niet, maar dat kan. Ik begrijp dat mensen het de dag van de bruiloft zelf willen doen.

Bang om me te verslapen, 100x wakker.... check ik 's morgens mijn telefoon en wat denk je... ik hoefde niet meer te komen. De bruiloft ging niet door. Ik voelde me ellendig. Wat was er in hemelsnaam gebeurd, dat het bruidspaar dat die ochtend pas wist? Ik heb me echt heel de dag ellendig gevoeld. Ik had kosten gemaakt. Tot op de dag van vandaag heb ik geen uitleg gehad. Ik had deze inkomsten ook meegerekend om mijn boekhouder te betalen. Dit was echt niet leuk. Ik merk ook dat ik er nog steeds last van heb. Als ik nu een bruidspaar mag fotograferen, dat ik denk... dadelijk hoef ik weer niet te komen.

Een andere bruidspaar had ook afgezegd, omdat 1 van de twee zijn/haar baan had verloren. Dat begrijp ik, was wel ook een mooie bron van inkomsten voor mij die weer niet doorging. Die week zei weer een ander bruidje, als cadeau krijg ik aangeboden dat een familielid foto's maakt.....dus... Dan is je zelfvertrouwen even laag! In gesprek met mijn ouders, zei papa dat het kon dat mensen opeens niet meer gingen trouwen, door allerlei redenen en langzaam aan kan ik het relativeren.

De weg gaat weer naar boven. Inmiddels heb ik mijn agenda vol genoeg 😀. Mijn eerste bruidspaar van het seizoen weer mogen fotograferen en het was fantastisch. Zo fijn om onderdeel te mogen zijn van een fantastische dag. Een bruidspaar waarbij je zag hoe belangrijk en hecht het gezin en familie was. Een prachtige zaal, waarbij volgens mij mijn mond gewoon open stond, toen ik daar de eerste paar minuten rondliep en vooral ik heb het bruidspaar heel blij kunnen maken met mijn foto's!

In de kerk had ik een goede plaats om eerst de bruidegom en daarna papa met de bruid goed te fotograferen. Toen papa van de bruidegom mee naar voren liep, bleef hij in de gangpad staan, voor mijn lens. Ik kon niet opschuiven want er was een second shooter, die naast me stond en de bruid kwam al vrij snel aangelopen. Toen dacht ik sh.t, maar ook dat moest ik loslaten, zulke situaties heb je niet onder controle en het is wat het is. Het leverde niet mijn perfecte plaatje op, dus dat zal ik volgende keer zeker meenemen in mijn advies bij een volgend bruidspaar.

Vorig jaar op een bruiloft was er ook een second shooter aanwezig. N. Zij heeft zich fantastisch doorontwikkeld en vroeg of ik een keer langs wilde komen, om wat zaken te bespreken. We hebben afgesproken om samen te gaan werken. Soms als second shooter, soms als back-up en soms doe ik de opdracht die zij heeft. Een jaar geleden wilde ik dat niet. Ik wil mijn eigen bedrijf zelf groot maken. Nu weet ik dat het goed is om ook een back-up te hebben als er iets met mij is. Een nieuwe fase om ook in mijn bedrijf weer door te groeien. Ik word er altijd slimmer van, ik weet alleen niet of het mij extra druk gaat geven, omdat ik dan toch weer moet presteren voor een ander. Foto's maken doe je met een eigen gevoel en eigen creativiteit. Ik ben niet haar. Dit hebben we ook uitgebreid besproken. Ik ben er nu gerust in We gaan het ervaren de komende periode.

Volgende week zaterdag heb ik een dag georganiseerd dat er verschillende bruidsparen een fotoshoot opnieuw mogen doen bij een kasteel. Voor mij een reclameshoot op een geweldige plek. Voor de bruidsparen een kans om opnieuw even terug te gaan naar die leuke dag. Het was binnen een dag helemaal vol. Ergens denk ik nog wel, tja dadelijk zeggen ze allemaal af, maar ik ben vooral nieuwsgierig, heb er zin in. Een andere fotograaf bood mij modellen aan, een trouwauto, een boeket, etc. Zij zou dit allemaal regelen voor mij. Ik dacht... mmmm...naar over en weer appen vroeg ze me de locatie zodat zij die alvast aan de mensen kon doorgeven. Ik zei ik zal deze wel geven, als het zover is. Ik dacht... ah... ik begrijp het! Jij bent gewoon naar de locatie aan het vissen geweest. Ik zie haar overal reclame maken op facebook en heb de neiging om te vragen of ze daar wel oprecht en eerlijk is. Ik houd de eer maar aan mezelf.

Ik heb al afgelopen periode leuke fotoshoots gehad, er staan nog heel wat leuke fotoshoots aan te komen, dus ik voel veel energie....sparkles everywhere!

Liefs Tas

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page